Gevraagd
Idee

Collectieve energie opwekken + gebruiken

Ben jij sterk geïnteresseerd in het klimaatneutraal en dus toekomstbestendig maken van je eigen dorp en leefomgeving?!

Wil je (in eerste instantie) eens meedenken en meepraten in een initiatiefgroep over collectieve mogelijkheden zoals bijvoorbeeld het gezamenlijk (zonne-)energie opwekken en gebruiken? Laat het me weten!

Er zijn veel mogelijkheden en initiatieven, kijk voor een indruk maar eens op https://burgersgevenenergie.nl/ of https://www.montferlandklimaatneutraal.nl/

Gevraagd
Meedoen

Gezocht: meedenkers over kabouterroute

Gemeente Zevenaar wil ook in onze gemeente kabouterroutes maken. Kabouterroutes zijn wandelroutes voor de jongsten onder ons. Samen met hun ouders lopen ze een kleine afstand door bijvoorbeeld de natuur en komen onderweg deurtjes, huisjes, e.d. tegen. Achter ieder deurtje schuilt een verhaal over de historie van ons eigen dorp. Deze verhalen zijn terug te vinden in een boekje dat wordt meegenomen tijdens de wandeling. Kijk op kabouterroutes.nl. Op Facebook zijn ook voorbeelden te vinden van Kabouterroutes in Groenlo, Doetinchem en Beltrum.

We hebben in Oud-Zevenaar natuurlijk prachtige wandelplekken waar een kabouterroute gemaakt zou kunnen worden. De gemeente heeft het dorpsnetwerk gevraagd of we mee willen denken en doen om een dergelijke route in ons dorp te maken. Wie in Oud-Zevenaar zou het leuk vinden om hierover mee te denken? Laat het ons weten via info@inoudzevenaar.nl. We hopen dat we een groep enthousiaste buurtgenoten kunnen vinden die - samen met de gemeente - een kabouterroute willen maken!

Aangeboden
Idee

Instructie 'Profiel organisatie maken'

Op inoudzevenaar.nl vind je nieuws, activiteiten, initiatieven, oproepen en organisaties/verenigingen/stichtingen. Je kunt je als organisatie presenteren op het platform en zelf ook nieuws, activiteiten of oproepen plaatsen. Het platform maakt het makkelijk te weten wat er speelt in het dorp, elkaar te ontmoeten en iets te organiseren.

Een account aanmaken

Ga naar www.inoudzevenaar.nl.

Klik op ‘meld je aan’ en vul de gegevens in;

·       Naam en e-mail adres om mee in te loggen.

·       Kies een wachtwoord van min. 8 tekens, inclusief een cijfer en een hoofdletter.

·       Om aanmeldingen van robots tegen te gaan wordt er gevraagd om de code te herhalen.

Vink het hokje ‘ik ga akkoord met de voorwaarden’. Als je op het woord Voorwaarden klikt, dan kun je deze nalezen

Klik op ‘als organisatie’ en voeg toe. Vervolgens kun je het profiel van je organisatie opstellen.

Een Profiel opstellen

Geef kort aan wat jouw organisatie doet / waarvan inwoners van Oud-Zevenaar gebruik kunnen maken. Je kunt (eventueel in plaats daarvan) ook een link maken naar de website van jouw organisatie.

Jouw organisatie neemt nu deel aan het oud-zevenaars buren-netwerk. Je kunt nu ook namens jouw organisatie activiteiten plaatsen in de Agenda, nieuws bij Nieuws en een oproep doen via het Prikbord!

Aangeboden
Idee

Instructie 'Hoe word ik buur'

Ben je inwoner van Oud-Zevenaar en wil je gebruik maken van de mogelijkheden van ons digitale platform? Meld je dan aan als buur (ja echt; alleen voor inwoners van Oud-Zevenaar!). Klik hier voor de handleiding. Lukt het niet? Mail je naam en telefoonnummer naar redactie@inoudzevenaar.nl. Dan bellen we je en helpen je op weg.

Een account aanmaken

Ga naar www.inoudzevenaar.nl. Klik op ‘meld je aan’. Vul jouw gegevens in;

·       Naam en achternaam.

·       E-mail adres om mee in te loggen.

·       Kies een wachtwoord van min. 8 tekens, inclusief een cijfer en een hoofdletter.

·       Om aanmeldingen van robots tegen te gaan wordt er gevraagd om de code te herhalen.

Vink het hokje ‘ik ga akkoord met de voorwaarden’. Als je op het woord Voorwaarden klikt, dan kun je deze nalezen. Klik op ‘als inwoner’ en voeg toe. Vervolgens kun je je eigen profiel gaan opstellen.

Een Profiel opstellen

Hier kun je jouw telefoon nummer invullen (indien gewenst). Bij beschrijving mag je iets over jezelf vertellen. Dit kan bijvoorbeeld door de onderstaande vragen te beantwoorden:

#       Welke straat woon je? (mag je invullen, hoeft niet!)

#       Wat doe je binnen het dorpsnetwerk? (indien van toepassing)

#       Wat is je Beroep?

#       vrije tijd (hobby’s)

#       Wat vindt je leuk aan Oud-Zevenaar?

#       Waar kunnen anderen je voor benaderen?

#       Welke netwerken zit je?

Kijk voor inspiratie bij één van jouw buren die zich al hebben aangemeld. Voeg eventueel een profiel foto toe.

Geef aan wie mag jouw informatie zien. Je hebt keuze uit drie opties, Alleen buren(van inoudzevenaar.nl), iedereen (wereldwijd) of verborgen. P.s telefoonnummer wordt zichtbaar behalve bij optie verborgen.

Ga naar buren om je eigen profiel te bekijken of aan te passen. Rechts heb je nog de mogelijkheid om je profiel online of op offline te zetten.

Goed gedaan! Je neemt nu deel aan het oud-zevenaars buren-netwerk.

Korte toelichting van de headers op de homepage

Over het dorp: Informatie en toelichting

Agenda: Wat is er te doen in onze buurt?

Prikbord: Vraag en aanbod. Help elkaar met tijd of talent.

Nieuws: Weet wat er speelt in ons dorp.

Buren: buren zoeken, profielen bekijken of elkaar vinden.

Organisaties: vindt initiatieven, verenigingen, non-profit organisaties en lokale ondernemers

Extra: Nog niet in gebruik. Wordt nader ingevuld.

Bij elke header is de mogelijkheid om zelf zaken toe te voegen of te delen via whatsApp, social media, e-mail, etc. Deze twee opties vind je rechts nadat je op één van de headers hebt geklikt.

Als je een account heb aangemaakt kun je ook initiatieven, verenigingen, non-profit organisaties of jouw lokale onderneming toevoegen. Lukt dit niet of lukt het niet met jouw account, wij helpen graag! Je kunt contact opnemen met de redactie via redactie@inoudzevenaar.nl.

Zoom